archiveсветот

Правда

Скопје помеѓу најзагадените градови во светот

Скопје е повторно се наоѓа меѓу најзагадените градови во светот. На листата која ја објави ер вижуал, главниот град се...
Занимливости

Картата на отомаски адмирал од 15-ти век ги шокирала сите: Антарктикот претставен детално иако уште не бил откриен, но не таков како што го знаеме денес

Ако Антарктикот пред промената на половите бил значително посеверно од денес и ако не бил прекриен со мраз до пред...
ЕкономијаМакедонија

Бектеши: Успешните испораки на Македонија уште еднаш ја покажаа силната посветеност на соработка меѓу регионалните економии

Министерот за економија Крешник Бектеши учествуваше на првиот министерски панел на ОЕЦД конференцијата, која се одржува во рамки на Самитот...
1 2
Page 1 of 2