Земјите од Западен Балкан се мобилизираат за заеднички активности за справување со загадениот воздух

На иницијатива на Светската банка, во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање на Република Северна Македонија, денеска

Прочитај повеќе

Слава Им! Да не се повтори…

Денес, 28 Април, не само што е најголемиот христијански празник, Христовото Воскресение  -Веигден, случајно или не,  денес е и светскиот

Прочитај повеќе