- Advertisement -

archiveСветска Банка

ЕкономијаМакедонијаНовости

Бесими – Светска банка: Поздравен Планот за забрзан економски раст

Планот за забрзан економски раст чија цел е зголемување на економскиот раст, значително зголемување на јавните инвестиции, но и силно...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Од средбата на Заев, Битиќи и Бесими со делегацијата на Светска банка: Ја прошируваме соработката за поддршка на приоритетите меѓу кои високо место има дигитализацијата на процесите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на...
ЕкономијаНовости

Придружете му се на дијалогот за постепено напуштање на употребата на јагленот и праведна транзиција во регионите со јаглен во Западен Балкан и во Украина

Заеднички спроведувана од Европската комисија и нејзините меѓународни партнери, Иницијативата за регионите со јаглен кои се во транзиција во Западен...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Со 46,5 милиони долари од Светска банка ќе се реализираат проекти за енергетска ефикасност и за унапредување на образованието

Со 46,5 милиони евра обезбедени од Светска банка ќе бидат реализирани два проекта значајни за економскиот развој на земјата. Станува...
1 2 3 4
Page 1 of 4