Дали омикрон влијаеше на закрепнувањето на светската економија?

Доаѓа последната недела од 2021-ва. Не е јасно што ќе се случува на пазарите во следните неколку дена и што

Прочитај повеќе

Светската економија за првпат ќе достигне 100 трилиони долари!

Светското економско производство ќе надмине 100 трилиони американски долари за првпат следната година, што е две години порано од предвиденото,

Прочитај повеќе

ОЕЦД: Светската економија годинава ќе закрепне од пандемската криза

Светската економија годинава  ќе закрепне од пандемската криза, предвиде денеска  Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), но воедно оттаму

Прочитај повеќе

Георгиева: Пандемијата продолжува да ја попречува светската економија

Пандемијата на Ковид -19 се уште го попречува заздравувањето на светската економија, а главната пречка е длабокиот јаз во вакцинацијата

Прочитај повеќе

Рубини: Четири сценарија за тоа како ќе се развива светската економија

Економистот Нуриел Рубини, познат и како д -р Пропаст, се прашува како глобалната економија и пазарите ќе се развијат следната

Прочитај повеќе