Долгото работното време ги убива луѓето – вели СЗО. Ние бараме поголем профит – велат газдите

Пишува: Бобан Илијевски Неодамна се појави една студија на Светската здравствена организација која ја има работено заедно со Меѓународната организација

Прочитај повеќе

Тедрос: Травестија е што некои земји сè уште немаат вакцини за најранливите групи

Зголеменото производство и правичната дистрибуција на вакцини остануваат главните пречки за запирање на акутната фаза на пандемијата на коронавирус, истакна

Прочитај повеќе

Експертите велат дека грипот е потполно избришан! А ова е клучната причина за тоа

Експерти од Велика Британија рекле дека грипот речиси потполно е избришан оваа година, бидејќи бројот на заболени опаднал за 95

Прочитај повеќе

Светска пракса: Можат ли малите деца да го поминат целиот ден под маска?

Носење маска, држење дистанца, редовна хигиена на раце. Светот се подготвува за најнеобичниот старт на учебната година, која во Македонија

Прочитај повеќе