Колку вредат 1.000 фунти низ целиот свет?

Некои земји честопати се сметаат за поскапи или попристапни од другите. Но, каде во светот навистина е најприфатливо, и каде

Прочитај повеќе

Светска пракса: Можат ли малите деца да го поминат целиот ден под маска?

Носење маска, држење дистанца, редовна хигиена на раце. Светот се подготвува за најнеобичниот старт на учебната година, која во Македонија

Прочитај повеќе

Девоjче израснато во депонии за ѓубре доби стипендија од Универзитетот во Мелбурн, докажувајќи дека сè е возможно

Случајот со Софи Рон, 21-годишно девојче од Камбоџа која мораше да помине осум цели години од своето детство опкружена со

Прочитај повеќе

Четвртина од Европа ја демнее сиромаштија, а Македонија?

Иако, генерално гледано, светот денес е многу побогат отколку што бил некогаш, бидејќи во минатото поголем дел граѓани, освен мала

Прочитај повеќе

MOT: Мерење на родовиот јаз во платите

Во глобалниот извештај за плати 2018/19 година на Меѓународната организација на труд – МОТ се претставува глобална анализа на родовиот

Прочитај повеќе

Анализа: Децата се најголеми жртви на принудната работа

Автор: Бобан Илијевски   На Твитер профилот на Меѓународната Организација на Труд – МОТ излезе видео каде што една индиска

Прочитај повеќе