Лошите услови за работа во градежништвото, ќе придонесат да нема мајстори во Македонија

Некои работодавачи, на почетокот од корона кризата, како што тие ја нарекувале, се обиделе да им ги намалат платите на

Прочитај повеќе

Интервју: Пешевски – Бенефициран стаж за градежниците – Заложба на синдикатот на СГИП (Видео)

Градежните работници работат една од најтешките професии во светот на работата. Во Македонија нивните работнички права обемно се кршат од

Прочитај повеќе

СГИП со нови успеси на меѓународно ниво

По изборот на Ивана Димитрова како претставник на СГИП, за Член на Женскиот регионален комитет и воедно Потпретседател на Европскиот

Прочитај повеќе