Мизрахи-Галовеј: Зацврстување на соработката за подобрување на процесите на социјална кохезија

Министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи на работната средба со амбасадорката на Обединетото кралство Велика Британија и Северна

Прочитај повеќе

секторите Дејности на здравствена и социјална заштита и Стручни, научни и технички дејности преживуваат најмногу

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2017 година било регистрирано 6 321 новосоздадено претпријатие, што претставува 9.2 %

Прочитај повеќе

Фактор: Анализа -Професионалните војници да завршат во агенции за обезбедување или да се пензионираат на 55 години?

Членството на Северна Македонија во НАТО покрена повеќе прашања за подобрување на стандардите на професионалниот кадар ангажиран во АРМ како

Прочитај повеќе

30 мајсторски дипломи доделени на фризери за доквалификација и преквалификација на кадри

Триесет лица се стекнаа со мајсторски дипломи што ќе им овозможат да учествуваат во оспособување идни кадри фризери. Ќе можат

Прочитај повеќе