Владата одлучи: Второто полугодие за основното и средното образование се одлага за 1 февруари

Владата на Република Северна Македонија на денешната втора, редовна седница, којашто се одржа преку видео конференциска врска, донесе одлука почетокот

Прочитај повеќе

Од 132-та седница на Владата: Обезбедени дополнителни 670 милиони денари за надминување на енергетската криза

Владата на Република Северна Македонија на последната 132-ра седница, согласно Законот за извршување на Буџетот за 2022 година, донесе Програма

Прочитај повеќе

Пензиите ќе започнат да се исплаќаат од 26 октомври

Владата денеска ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец октомври 2021 година, и го задолжи Фондот

Прочитај повеќе

Автобусите ќе можат да возат со 100 % капацитет

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести да се одобри превоз

Прочитај повеќе

Одржана конститутивната седница на Националниот Совет за високо образование и научно-истражувачка дејност

Денеска во Владата на Република Северна Македонија е конституиран Националниот Совет за високо образование и научно-истражувачка дејност, самостоен стручен орган

Прочитај повеќе

Владата го разреши директорот на ДПИ Стојко Пауновски

Согласно член 10, став 1 од Законот за Државен пазарен инспекторат (ДПИ) според кој Владата го именува и разрешува директорот

Прочитај повеќе

Со измените на Законот за наставници и стручни соработници во основните и средните училишта трајно се решава работниот однос на околу 3 илјади лица

Портпаролите на Владата на Република Северна Македонија Душко Арсовски и Муамет Хоџа на денешната редовна прес-конференција информираа за заклучоците и

Прочитај повеќе

Од вкупно 238 апликации условите за грантови ги исполнија 133 ресторани за свадби

Владата на вчерашната седница го разгледа и го усвои Извештајот за реализација на Програма за поддршка на угостителскиот сектор во

Прочитај повеќе

Продолжение на 30. седница на Собранието

Собранието денеска треба да ја продолжи 30-тата седница на чиј дневен ред се повеќе предлог-закони по скратена постапка, меѓу кои

Прочитај повеќе