ИНТЕРВЈУ Андриќ: Голема корист за сезонските работници од Македонија е што Колективниот договор се однесува на сите вработени во угостителството и туризмот

Една голема корист за работниците е што тој Колективен договор се однесува на сите вработени во угостителството и туризмот. Ние

Прочитај повеќе

Општина Аеродром вработува сезонски работници

Општина Аеродром објави јавен оглас за ангажирање лица за вршење јавни работи. Се повикуваат сите евидентирани невработени лица што се

Прочитај повеќе

Хрватска бара десетици илјади сезонски работници: Еве кои професии најмногу недостигаат и колкави се платите

Туристичката сезона во Хрватска во 2022 година ќе биде многу добра, на ниво од 2019 година или подобра, барем според

Прочитај повеќе

Хрватска бара сезонски работници на приморје, во Дубровник плата за келнер и до 2.000 евра

Недостигот од работна сила е се поголем проблем од година во година, а особено ескалира со доаѓањето на туристичката сезона.

Прочитај повеќе

ИНТЕРВЈУ Папулев: Платите на сезонските работници во Хрватска се движат од 550 до 3,000 евра; Планираме да склучиме соработка со Црна Гора, Германија и Малта

Веќе некое време Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија има воспоставено соработка со Синдикатот за туризам и услуги на

Прочитај повеќе

Работничките права на сезонските работници се наш приоритет, вели Митровски

Работничките права на македонските сезонски работници се наш приоритет како синдикат, вели Митровски Бобан Илијевски Работничките права унапредени преку соработката

Прочитај повеќе

Сигурна работа во Хрватска: Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија склучи договор со Синдикатот за туризам и услуги на Хрватска за сезонските работници

(Комерцијална објава)

Прочитај повеќе

Сигурна работа во Хрватска: Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија склучи договор со Синдикатот за туризам и услуги на Хрватска за сезонските работници

Прочитај повеќе

Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија склучи договор со Синдикатот за туризам и услуги на Хрватска за сезонските работници

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Хрватскиот синдикат на македонските сезонски работници им обезбедува сигурна и платена работа

Претседателот на Синдикатот за туризам и услуги на Хрватска – СТУХ Едуард Андриќ преку видео обраќање им се обрати на

Прочитај повеќе