ГИ ТЕРАЛЕ ДА РАБОТАТ НА -20 СТЕПЕНИ ВО ЗАМРЗНУВАЧ – Со какви проблеми се соочуваат македонските сезонски работници во Хрватска?

Бобан Илијевски За тоа дека многу македонски работници коишто се на сезонска работа се соочуваат со проблеми, зборуваат многу примери.

Прочитај повеќе

Хотелите не добиле помош бидејќи ги отпуштиле сезонските работници

Поголемиот дел од хотелиерите во Струга и Охрид без ветената државна помош во минимални плати за вработените во нивните капацитети,

Прочитај повеќе

Сезонски работници од Албанија дошле на берба на јаболка во Преспа

Неколку илјади работници од соседна Албанија веќе две недели работат во овоштарниците во Преспа и Ресен. Бербата на јаболка е

Прочитај повеќе

Сезонски работник: „Германија? Никогаш повеќе!“

Повеќе фабрики за месо и земјоделски стопанства во Германија се претворија во жаришта на коронавирус. Една од причините: катастрофални работни

Прочитај повеќе

Македонските работници во Австрија ќе може да се вратат на работа

Македонските сезонски работници ќе можат да одат на работа во Австрија, но за да го избегнат карантинот ќе мора да

Прочитај повеќе