Царовска: Почнаа обуките на наставниците за пилот програмата за сексуално образование

Воведувањето  сеопфатно сексуално образование во основните училишта, ќе значи унапредување на родовата еднаквост, инклузивноста и толеранцијата, но и превенција од

Прочитај повеќе