Владата ги укина одлуките за задолжителни сертификати или потврди за имунизација или прележаност од КОВИД-19 при влез во земјата

Владата на Република Северна Македонија на донесе одлука да ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести и предлогот на

Прочитај повеќе

Oд денеска без сертификати на летните тераси во кафулињата

Владата вчера ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести, дадена пред речиси две недели. А тоа значи дека почнувајќи

Прочитај повеќе

Укинување на сертификатите за влез во моловите, препорачува Комисијата за заразни болести

Комисијата за заразни болести препорача укинување на сертификатите задолжителни за влез во моловите, односно онаму каде што не е задолжително

Прочитај повеќе

Денес НУК ќе ги презентира на Охридските и Струшките угостители начините и бенефитите од стекнување на правото за користење на сертификатите ЧИСТО И БЕЗБЕДНО (CLEAN & SAFE) и SAFE TRAVELS

Денес понеделник 7-ми јуни 2021 година на покана и барање на Здружението за туризам и угостителство Охридски ЕСНАФ во Хотел

Прочитај повеќе

Доделување на сертификати на компании „Фер со потрошувачот“

Свечено доделување на сертификатот за компании „Фер со потрошувачот“ ќе се одржи денеска во Скопје. На настанот најавено е обраќање

Прочитај повеќе