СЗО: Речиси една милијарда луѓе во светот имаат ментално растројство заради ковид пандемијата

Пандемијата на Ковид 19 има големо влијание врз менталното здравје на луѓето, а особено ги погоди вработените во првата линија,

Прочитај повеќе

СЗО: Животниот век на работниците загрозен по пандемијата на коронавирусот

Премногу долгото работно време е смртоносно за стотици илјади луѓе во светот и ова е тренд што може да се

Прочитај повеќе

КОНЕЧНО ДОБРИ ВЕСТИ! На чекор до победа над коронавирусот

Бројот на лица вакцинирани против корнавирусот го преминал бројот на заболени, рекол Тедрос Гибриејсус. Тој ја поздравил оваа вест и

Прочитај повеќе