Проблемите на работниците од Еурокомпозит дојдоа до конечно решение

На средбата која се одржала во понеделникот, помеѓу претставниците на Еурокомпозит и претставниците на Владата, се разгледале сите опции кои

Прочитај повеќе

Претставниците на 11 октомври – Еурокомпозит остварија средба со Сугарески и Анѓушев

Заменикот претседател на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за транспорт и врски, м-р Горан Сугарески,

Прочитај повеќе

Сеуште нема решение за „Југохром“

Владата да најде начин состојбата со „Југохром“ што побрзо да се разреши, оти состојбата во овој индустриски капацитет дополнително се

Прочитај повеќе

Минималната плата ги тера работниците да ја напуштат работата

Благ пад на бројот на работниците во индустриските дејности регистрира Државниот завод за статистика во текот на март, што, според

Прочитај повеќе

Сеуште нема решение за поранешните вработени во Еурокомозит

Претставници на Синдикатот на индустрија, енергетика и рударство – СИЕР и Претседателот на управниот одбор на компанијата „Еурокомпозит“, Тони Петрески,

Прочитај повеќе