Законите се кршат пред очите на народот, а ветувањето за правда секогаш е најгласно

Синдикалните претставници и лидери во Македонија се постојано прогонувани од страна на властите, а за тоа сведочат многу случаи во

Прочитај повеќе

Синдикалниот лидер на ЗИК Пелагонија избркан од работа

Членовите на Извршниот одбор на Синдикалната подружница на ЗК “Пелагонија“ во Битола, денеска одржаа предупрадувачки протест пред управната зграда на

Прочитај повеќе

САДУ: Предвремено пензионирање и преквалификација, наместо трансфер во приватен сектор

Денеска дел од Претседателството на синдикатот на администрација и државна управа – САДУ, на чело со Претседателот на синдикатот Благоја

Прочитај повеќе

Преку работилници европските синдикати ги учат членовите за Безбедност и Здравје при работа

„Работно законодавство – Здравје и безбедност – Сегашната состојба на Безбедност и Здравје при работа и новите пристапи за имплементација

Прочитај повеќе