За основни потреби на едно домаќинство се потребни над 500 евра

Триесет и три илјади и петстотини и триесет и осум денари е вредноста на синдикалната минимална кошница за август годинава.

Прочитај повеќе

На четиричлено семејство во јули му биле потребни 33.265 денари за основни потреби

На едно четиричлено семејство во просек во јули му биле потребни 33.265 денари за задоволување на основните месечни потреби. Најмногу

Прочитај повеќе

Синдикална група на ССНМ во „Слободен печат“: Млакиот одговор на МВР и ОЈО буди сомнежи дека заканувачите уживаат политичка поддршка

Синдикалната група при Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници во „Слободен печат“ најостро ги осудува заканите по животот и

Прочитај повеќе

Синдикат на АД ЕЛЕМ: Уредбата за кратење на додатоците е дискриминирачка за нас – ние одиме на работа

Од синдикалната организација на АД ЕЛЕМ при Самостојниот синдикат на работниците од енергерика, рударство и индустрија – ССЕРИ, реагираа во

Прочитај повеќе

Вредноста на Синдикалната минимална кошница за март 2020 година изнесува 32. 941 денари

Ред.број Елементи кои ја формираат вредноста  на минималната синдикална кошница Meсец 32020 % учество структура 1. Исхрана и пијалоци 13888,97

Прочитај повеќе

Мерките на Владата да бидат намените и за нас, обемот на работата ни е за 90 % опаднат во последните две недели, велат такси превозниците

Синдикалната организација на такси превозниците при Синдикатот за транспорт и врски во рамките наКСС поднесе допис до Владата на Р.

Прочитај повеќе

Текстилниот комбинат „Тетекс“ го прекина производството

Од денеска нема производство во најпознатиот волнарски комбинат АД „Тодор Циповски-Мерџан“ во Тетово, познат како „Тетекс“. По последната работна единица

Прочитај повеќе

Конечно пресуда за сузбивање на криминалот наненесен на синдикатот во ЕЛЕМ, после долги судски процеси

Потребна ли е постапка за утврадување на одговорност? Синдикалната организација на АД ЕЛЕМ – РЕК Битола при Самостојниот синдикат за

Прочитај повеќе

Синдикалната организација во Фондот за здравствено осигурување најави штрајк

Синдикалната организација на Фондот за здравствено осигурување при САДУ најави предупредувачки еднодневен штрајк за 30.12.2019 година. Причините за одржување на

Прочитај повеќе

„Се уште сум тука, а зошто би заминал“ – трибина за причините на иселувањето на младите

„Сеуште сум тука, а зошто би заминал?“ беше темата на трибината за млади која се одржа денеска во центарот за

Прочитај повеќе