Само обединети работници, можат да се изборат за работничките права

Формирање на синдикат во некои од дејностите во приватниот сектор, за жал, се уште е „табу тема“ и тоа е

Прочитај повеќе

Саздов: Синдикатот на полицијата никогаш нема да подлегне на партиски притисоци!

Министерот. Најпрвин Да го запре Психолошкото Насилство што се спроведува кон вработените во МВР!!! Да не спроведува Дирекна Дискриминација, за

Прочитај повеќе

Левица поднела кривична пријава за кршење на работничките права

Kако единствена партија која се залага за правата и интересите на работничката класа, овој период добиваме голем број пријави за

Прочитај повеќе

Здружението „Гласен Текстилец“ ќе започне синдикално организирање

Здружението на текстилни работници „Гласен Текстилец“ на својата фејсбук страна истакна дека од следната недела ќе започнат со синдикално организирање.

Прочитај повеќе

КСС: Светската Конфедерација на синдикати ќе побара специјална мисија во Македонија

Вчера членовите на Извршниот одбор на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС одржаа средба со уште еден висок

Прочитај повеќе

Синдикалното движење во Холандија бележи забавено опаѓање

За што служат синдикатите? Доколку ова не е прашањето кое си го поставуваат во најголемиот холандски синдикат ФНВ, како што

Прочитај повеќе

Конгрес на САДУ: Реизбран досегашниот Претседател

Денеска се одржа првиот Конгрес на Синдикатот на администрација, државна управа, правосудните органи и здруженијата – САДУ, на кој се

Прочитај повеќе

Јаневска: Младите во Македонија се најмногу изложени на сивата економија

По повод Меѓународниот ден на младите кој се одбележува денеска (12 август), Порталот Работник се обрати до Конфедерацијата на слободни

Прочитај повеќе

Беќар: Синдикатот е моќна алатка за промени

Професорката Мира Беќар ги охрабува младите да се зачленат во синдикатите за да можат на организиран начин да направат општествени

Прочитај повеќе

Секцијата на млади на ССМ стана полноправна членка на Младинскиот Совет на Македонија

На 12.5.2019 година, по низа консултациски процеси, Секцијата на млади на Сојузот на синдикати на Македонија стана полноправна членка на

Прочитај повеќе