Истражување: Burn – Out синдромот предизвикан од пандемијата силно ги погодил малите бизниси во САД

Ковид имаше разорно влијание врз многу мали бизниси, принудно затворајќи стотици илјади од нив. Сега се повеќе се истражува влијанието

Прочитај повеќе

Полјаците и Русите најмногу се соочуваат со синдром на согорување на работното место

Во Србија 60 % од граѓаните имале синдром на согорување или имале слични симптоми на истиот, покажало меѓународното истражување на

Прочитај повеќе

(ИНТЕРВЈУ) Синдром на согорување на работно место – „Ненавременото лекување може да доведе до длабока депресија“

Бобан Илијевски Синдромот на согорување на работно место (burnout syndrome) стана доста актуелна тема во текот на пандемијата со Ковид

Прочитај повеќе