СПМ бара неодложено тестирање за Ковид -19 на полициските службеници

Синдикатот на полицијата во Македонија (СПМ) бара веднаш да се обезбедат бесплатни тестови со кои ќе се изврши скрининг на

Прочитај повеќе

Петличковски: Кај 26 позитивни медиумски работници инфекцијата на ковид-19 е акутна

Од вкупно 504 новинари и медиумски работници, колку што се опфатени досега со скринингот за тестирање за ковид-19, 26 од

Прочитај повеќе

Започна скринингот на новинари, во прва фаза над 500 новинари ќе се тестираат за коронавирус

Започна скринингот за новинари и медиумски работници за Ковид 19. По медицинските работници и полицијата, и тие се најдоа во

Прочитај повеќе

Филипче: Сега не е време за отворање на градинките

Во овој момент не е време да се отворат градинките, поради тоа што децата се големи трансмитери на вирусот, изјави

Прочитај повеќе

Девет позитивни на коронавирусот во градинката „Павлина Велјанова“ во Кочани

По скрининг тестирањето во детската градинка „Павлина Велјанова“ во Кочани утврдено е дека девет вработени во јавната општинска установа се

Прочитај повеќе

Продолжува скринингот во градинките, досега двајца позитивни на Ковид-19

Двајца позитивни на Ковид-19 се откриени досега во скринингот на вработените во градинките. До вчера, според објавената статистика на Министерството

Прочитај повеќе

Апликацијата „Стоп корона!“ ја имаат инсталирано 55 илјади лица и претставува сериозна алатка во рацете на медицинските работници

На вчерашната прес – конференција, Министерот за здравство во однос на скринингот, рече дека Центарот за јавно здравје Скопје и

Прочитај повеќе