Македонија на 57. место според Индексот на слобода на медиуми на Репортери без граници

Северна Македонија е на 57-мо место на листата од 180 земји според Индексот на слобода на медиумите на Репортери без

Прочитај повеќе

Давидс: Инвестирајте во луѓето, за да запре „одливот на мозоци“

Инвестирање во растежот, поголема слобода на приватниот сектор и инвестирање во луѓето и во одржливоста, а во исто време и

Прочитај повеќе

Левица: Медиумската слобода е сведена на слобода да се поткупат медиумите

Свесни сме дека медиумската слобода во држава каде постои социјална беда и класна раслоеност во комбинација со корумпирана и криминална

Прочитај повеќе

Се одржа летна школа на тема: Демократијата и слободата во Европа и Централна Азија

Од 9 до 11 јули 2019 година во Будимпешта, Унгарија се одржа летна школа на тема: Демократијата и слободата во

Прочитај повеќе

КСС најави порадикални мерки- удар и врз репрезентативноста

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС денеска испрати уште едно предупредување до Владата на Република Северна Македонија, дека

Прочитај повеќе

Колумна: Ден на (не) слободата на медиумите

Автор: Бобан Илијевски   Денеска е 3 мај, Светски ден на слободата на медиумите. Ширум нашето соседство денеска овој ден

Прочитај повеќе