Во земјава има 8.595 слободни работни места, погледнете во кои сектори

Стапката на слободни работни места во третото тримесечје од 2021 година изнесува 1,69%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Прочитај повеќе

Најнови слободни работни места на KARIERA.mk

Доколку сте во потрага по нова работа, во овој текст со сигурност ќе најдете компанија која ќе го привлече вашето

Прочитај повеќе

КСС бара 50 % поголема дневница за оние кои ќе работат во недела

Поради се погласното дебатирање за недела како неработен ден за сите и се повеќе експлoатирање на темата, според нас, за

Прочитај повеќе

КСС: 100% ПЛАТА ЗА ВРЕМЕ НА ИЗОЛАЦИЈА И БОЛЕДУВАЊЕ ОД КОВИД-19 И ЗАШТИТА НА РАБОТНОТО МЕСТО

Соопштението на КСС ви го пренесуваме интегрално:  Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија уште еднаш ги повикува сите надлежни во

Прочитај повеќе

Синдикатите и работодавачите незадоволни: Без дебата се воведува задолжително пензионирање на 64 години

Работодавачите и синдикатите незадоволни што власта не отвори широка дебата за задолжителното пензионирање на работниците на 64 години. Ваквите клучни

Прочитај повеќе

КСС: Животите на работнците се во ризик поради неспроведување на Законот за безбедност и здравје при работа

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, има морална, етичка и законска одговорност да ја предупреди Владата и сите работодавачи во

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Ексклузивно интервју со Претседателот на КСС Благоја Ралповски

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС Благоја Ралповски, во кое

Прочитај повеќе

КСС со безрезервна поддршка за утрешниот протест на Синдикатот на полицијата

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) заедно со своите грански синдикати безрезервно го поддржува протестот на Синдикатот на полиција

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Заврши тридневниот Семинар: Сигурноста на работните места е значајно намалена поради пандемијата

Заврши тридневниот регионален семинар на тема „Зајакнување на социјалниот дијалог во рамките на европската интеграција“ на којшто свои излагања имаа

Прочитај повеќе

КСС по повод Светскиот ден за пристојна работа: Потребно е да се заштитат работните места

Оваа година на 7ми октомври се одбележува 13-от Светски ден за пристојна работа. Милиони луѓе од 2008 ма година учествуваат

Прочитај повеќе