Слога: Странски работодавци посилни од Инспекторатот за труд

Раководството на „Тиса Аутомотив“ во Кикинда продолжи со прогонството на претседателот на синдикатот „Слога“ во таа компанија, но и со

Прочитај повеќе

Синдикат „Слога“: Вработените преку агенција се третираат како робови

Синдикатот „Слога“ оценил денеска дека Предлог законот за агенциско вработување дозволува сите работодавачи, освен во државната управа и локалната самоуправа,

Прочитај повеќе