Нацев: Cе соочуваме со дисбаланс во paспределбата на ставките за буџетот за apмијата

Професорот по одбрaнбени студии и бeзбедност од Европскиот универзитет, Александар Нацев, во интервју за порталот Сигнал мкд вечерва истакна дека

Прочитај повеќе

Синдикатот на УПОЗ со писмо бара од Дескоска да се ангажира за решавање на проблемите во судството

Синдикатот на УПОЗ денеска испрати писмо до министерката за правда, Рената Дескоска  во кое бара таа да се заложи и

Прочитај повеќе

Најбарани професии во Германија…

Германската техничка служба DEKRA  секоја година  изготвува извештаи за состојбата на германскиот пазар на трудот. Овој пат таа објави над 

Прочитај повеќе

Синдикат на ИМП- Скопје: До ден денеска нема вработено нови доктори, а десетици заминале

Овој период во службата за итна медицинска помош – ИМП имало одлив на здравствени работници, пред се на доктори, не

Прочитај повеќе