Фондот за пензиско и инвалидско осигурување вработува 4 службеници

Фондот за пензиско и инвалидско осигурување вработува четири службеници. Се бара архивар – деловодител, Комисија за оцена на работна способност

Прочитај повеќе

Повеќе од 90 илјади службеници во Велика Британија ќе останат без работа

Британскиот премиер Борис Џонсон им нареди на своите министри да ја намалат големината на државната администрација за една петтина со

Прочитај повеќе

Антикорупциска вработува 13 службеници

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15,

Прочитај повеќе

Министерството на Груби вработува 166 службеници

Агенцијата за администрација објавува јавен оглас за вработување на 166 државни службеници во Министерство за политички систем и односи меѓу заедниците,

Прочитај повеќе

Висината на месечен додаток кај најангажираните службеници може да се зголеми до 30%, исплатите ќе следат после изборите исклучиво во рамки на постоечките буџети

Владата на Република Северна Македонија на 95-та седница одржана на 5 август 2021 година, донесе Уредба за начинот и критериумите

Прочитај повеќе

Прв пат по 25 години административците добиваат К-15

На над 20.000 службеници во јавната администрација, односно во министерствата, Владата, судовите, јавните обвинителства, агенциите, фондови, но и некои општини

Прочитај повеќе

Во Саудиска Арабија уапсени над 200 државни службеници поради корупција

Саудиска Арабија соопшти дека се уапсени 207 вработени во десетина државни министерства, како дел од најновата истрага на саудискиот регулатор

Прочитај повеќе

Градежник тешко се повредил на работното место во Скопје

Вчера во 12.30 часот Б.Т.(59) од Скопје пријавил дека додека извршувал градежни работи на бул.„Александар Македонски“ се здобил со тешки

Прочитај повеќе

Оглас за вработување 11 службеници во Министерство за надворешни работи

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 178/2020 за вработување на 11 државни службеници од група I, подгрупа I во Министерство за надворешни

Прочитај повеќе

СПМ: Повторно ги заборавивте полициските службеници

Секој вработен во Полицијата со нетрпение ја очекуваше веста за буџетот за 2021 година. Овојпат секој се надеваше дека конечно

Прочитај повеќе