Граѓаните плаќаат паушално изгор сметки за струја

Народниот правобранител Насер Зибери ќе предложи измени на регулативата за испорака на електрична енергија во делот на обврската за отчитувањето

Прочитај повеќе

Ковачевски: Субвенционираме 80% од сметките на граѓаните за струја

Премиерот Димитар Ковачевски денеска, во Прилеп, изјави дека тој и тимот во Владата преземаат повеќе одговорни мерки за заштита на

Прочитај повеќе

Бектеши: Обезбедени 60 милиони денари за над 7.500 домаќинства со ниски приходи кои ќе добиваат намалени сметки за струја од 600 до 800 денари во 2022 година

Министерот за економија Крешник Бектеши на прес-конференција во Владата информираше за Програма за заштита на ранливи потрошувачи на енергија за

Прочитај повеќе

Плаќање на сметки за режиски трошоци во Пошта по најконкурентни цени

Вкупно 324 активни поштенски единици на Македонска пошта АД со 470 шалтерски места им стојат на располагање на граѓаните за

Прочитај повеќе

Колку пари месечно даваат Македонците за сметки?

Македонија се најде на 49 место на листата земји во светот по висината на трошоците кои граѓаните ги издвојуваат месечно

Прочитај повеќе

Француската влада ќе помага на домаќинствата во плаќањето на сметките за струја

Премиерот Жан Кастекс во текот на денот ќе објави дека погодените домаќинства автоматски ќе ја добијат помош за исплатата во

Прочитај повеќе

Како да ги намалите сметките за електрична енергија: Со неколку трикови ќе потрошите многу помалку – обрнете посебно внимание на 1 работа!

Постудените месеци и грејната сезона се приближуваат, а со овие совети ќе ја намалите потрошувачката на електрична енергија и ќе

Прочитај повеќе

Стоп за извршители: Ако застаруваат кривичните дела, треба да застаруваат и долговите

Ова е втор вторничен протест со поплаки на разочараните, дискриминираните и злоупотребените граѓани од страна на извршителите, пред Министерството за

Прочитај повеќе

Премиерот Заев: Од 1 јули стартува мерката „Мој ДДВ“ за враќање 15% од ДДВ на граѓаните, затоа што зборот важи

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, министерот за финансии Драган Тевдовски, и директорката на Управата за јавни

Прочитај повеќе

КСС со моќна порака за денот на трудот

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС излезе со свој прво мајски проглас, во кој укажува на лошата ситуација

Прочитај повеќе