(Видео) Загадувањето со фосилни горива предизвика смрт на 8,7 милиони во светот во 2018 година!

Ново истражување објавено денес во „Истражување на животната средина“ наведува дека еден од пет смртни случаи ширум светот се должи

Прочитај повеќе

Домашно насилство е најчестиот убиец на жени низ целиот свет

Последниот извештај на Обединетите нации објави дека половина жени кои биле убиени во светот биле убиени од страна на своите

Прочитај повеќе

Расте бројот на загинати мигранти во Медитеранот

Агенцијата на ОН за миграција објави дека најмалку 519 мигранти загинале во Медитеранот од почетокот на 2019 година. Повеќе од

Прочитај повеќе