Согорувањето на работното место станува честа појава: Многумина работат и до 60 часа неделно

Во првите десет месеци од сега веќе минатата година, американските работници дале речиси 39 милиони откази, што е најголем број

Прочитај повеќе

Полјаците и Русите најмногу се соочуваат со синдром на согорување на работното место

Во Србија 60 % од граѓаните имале синдром на согорување или имале слични симптоми на истиот, покажало меѓународното истражување на

Прочитај повеќе

Согорувањето на работното место станува професионална болест – што значи тоа?

Светската здравствена организација најавила дека синдромот на согорување на работното место наредната година ќе стане дијагноза, што практично значи дека

Прочитај повеќе

Болест на модерното време кај работниците…

Прегорувањето или уште познато како согорување на работното место (burnout) претставува прогресивно губење на идеализмот, енергијата, ентузијазмот на сопствената работа

Прочитај повеќе

(ИНТЕРВЈУ) Синдром на согорување на работно место – „Ненавременото лекување може да доведе до длабока депресија“

Бобан Илијевски Синдромот на согорување на работно место (burnout syndrome) стана доста актуелна тема во текот на пандемијата со Ковид

Прочитај повеќе