Видео ги покажува промените на Сонцето во последните 10 години

НАСА објави 61-минутен филм од споени фотографии од нашето Сонце, собирани во период од 10 години. Фотографиите биле направени од

Прочитај повеќе

Европскиот „Солар орбитер“ првпат помина покрај Сонцето

Леталото „Солар орбитер“, лансирано во февруари, првпат се приближи до Сонцето, поминувајќи на далечина од 77 милиони километри од него.

Прочитај повеќе