Влада: Соопштение за неработен ден 19 јануари, Богојавление (Водици)

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија („Службен весник на РМ”

Прочитај повеќе

Реакција на „Лидер“ по повод говорот на омраза против вработените во „Метаморфозис“

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Здружението на новинарите (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ)

Прочитај повеќе

Синдикатот на наставници и се заканува на владата со тужби доколку не ја зголеми основицата

Хрватскиот синдикат на наставници во вторникот објави дека владата може да очекува „туш од тужби“, што ќе ја чини државата

Прочитај повеќе

КСС предупредува на дискриминација и неуставност

Соопштението на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија ви го пренесуваме интегрално: Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, најголемата синдикална

Прочитај повеќе

СТВ: Потпишување на уназадувачки спогодби, откази без дисциплински постапки и покачување на патарини

Синдикатот за Транспорт и Врски при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС се обраќа до јавноста да искаже

Прочитај повеќе

За синдикатот на клинички центар нацрт законот за лекарска дејност е мешавина на постоечки закони

За Самостојниот Синдикатот на Клинички центар – ССКЦ, Нацрт Законот за лекарска дејност кој во основа делува како мешавина на

Прочитај повеќе