Во Прилеп зголемен интересот за самовработување и почнување сопствен бизнис

Во Прилеп е зголемен интересот за користење грант за самовработување и отворање сопствен бизнис, констатираат од центарот за вработување во

Прочитај повеќе

Жените се пообразовани од мажите, но се 3 пати помалку на раковдни позиции

Пообразувани, но помалку платени и на пониски позиции се жените во Македонија. Само 2,6% водат сопствен бизнис, истакна министерката за

Прочитај повеќе

Фактор: Преку сопствен бизнис до намалување на невработеноста кај младите

Според податоците на Европската канцеларија за статистика – Еуростат, стапката на невработеност на млади лица од 15 до 29 години

Прочитај повеќе