Левица: Најголемиот товар од корона кризата го понесоа работниците, додека капиталистите профитираат

На прашњето на порталот Работник во однос на тоа како Левица, како работничка политичка партија гледа на ситуацијата на работниците

Прочитај повеќе

Прогласена вондредна состојба на територија на цела држава

Претседателот на државата, Стево Пендаровски, прогласи вонредна состојба. Одлуката e во сила 30 дена. Информацијата ја кажа лично тој  во

Прочитај повеќе

Лошата финансиска ситуација не е единствената причина за заминувањето на младите од државата

Автор: Бобан Илијевски Имав чест пред некој ден да учествувам на една трибина која беше организирана за младите луѓе, на

Прочитај повеќе

„Се уште сум тука, а зошто би заминал“ – трибина за причините на иселувањето на младите

„Сеуште сум тука, а зошто би заминал?“ беше темата на трибината за млади која се одржа денеска во центарот за

Прочитај повеќе

Анализа за тоа кој ќе оди во приватниот сектор ќе направат самите институции

На вчерашната Владина седница, Министерството за информатичко општество ги задолжи органите на државната управа и им укажа на институциите кои

Прочитај повеќе

Најбарани професии во Германија…

Германската техничка служба DEKRA  секоја година  изготвува извештаи за состојбата на германскиот пазар на трудот. Овој пат таа објави над 

Прочитај повеќе

Преку работилници европските синдикати ги учат членовите за Безбедност и Здравје при работа

„Работно законодавство – Здравје и безбедност – Сегашната состојба на Безбедност и Здравје при работа и новите пристапи за имплементација

Прочитај повеќе