Некои од заболените од Ковид-19 покажувале симптоми на мозочни заболувања

Лекарите забележале невролошки симптоми, вклучително и конфузија, мозочен удар и епилептични напади, кај мал дел од пациентите со ковид-19. Невролозите

Прочитај повеќе

Актуелните состојби во образованието, тема на состанокот помеѓу МОН и СОНК

Актуелните состојби во дејноста образование биле тема на денешниот состанок помеѓу Министерот за образование и наука, Арбер Адеми и неговите

Прочитај повеќе