Тренчевска вели дека има придвижување во преговорите помеѓу МОН и СОНК

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевкса вели дека има придвижување и позитивни сигнали дека е можно наскоро да

Прочитај повеќе

Тренчевска: Се надевам дека по постигнатиот договор, оние кои штрајкуваа од утре ќе се вратат на работа

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска се надева дека откако претставниците на СОНК ќе го известат членството дека

Прочитај повеќе

ВИДЕО – Неделков: Или масовен протест или штрајк – За едно од нив ќе одлучи Советот во сабота

Или масовен протест или штрајк. Ова се двете опции за кои ќе одлучува највисокиот орган на СОНК, Советот, рече Претседателот

Прочитај повеќе

Која е Јована Тренчевска – кандидатката за министерка за труд и социјална политика?

Јована Тренчевска е кандидатка за министерка за труд и социјална политика. Јована е една од основачките на Форумот на жени

Прочитај повеќе

Шахпаска: Медиумските работници се наши партнери во унапредувањето на работничките права

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска имаше работен појадок со претставници на Самостојниот синдикат на новинари и

Прочитај повеќе

Шахпаска: Зголемувањето на невработеноста е поради пријавувањето на младите до 29 години во АВРМ

Зголемувањето на бројот на невработени во периодот март – декември, според податоците коишто и ние ги имаме од Агенцијата за

Прочитај повеќе

МТСП: Исплата на правата од социјална заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека од 06.11.2020 година (петок) започнува исплатата на правата од социјална заштита за

Прочитај повеќе

Шахпаска: Ова законско решение ги адресира сите основи на дискриминација и е од големо значење за сите граѓани

Министерката за труд и социјална политика , Јагода Шахпаска  денеска учествуваше на јавна расправа пред второто читање на Законот за

Прочитај повеќе

Платите на македонските просветни работници се на дното, во споредба со земјите во регионот

Македонските просветни работници од претшколската возраст, основните и средните училишта, заостануваа зад нивните колеги од регионот во однос на големината

Прочитај повеќе