„Никој не ги контролира странските работници“

Во просек 60,000 луѓе годишно ја напуштаат својата земја во потрага по работа во странство, а притоа само во првите

Прочитај повеќе

Синдикатите го одредиле својот праг: Започнуваме преговори за минималец од 340 евра

Членот на Социјално – економскиот совет на Сојузот на самостојни синдикати на Србија Душко Вуковиќ со претставниците на Самостојниот синдикат

Прочитај повеќе

Истражување: На секој трет вработен му е нарушено менталното здравје

Пандемијата од коронавирусот придонела за дополнителен стрес на работа кој го пријавиле дури 63 % од вработените, како и кај

Прочитај повеќе