Во Македонија се кршат работничките права!-80.000 поплаки за неисплатени плати, додатоци, бркања од работа

Дури 80 илјади поплаки за прекршување на работничките права пристигнале на адресата на Сојузот на синдикати. Поплаките се по основ

Прочитај повеќе

Во Германија синдикатите бараат задолжително тестирање во компаниите

Сојузот на синдикати на Германија (ДГБ) побара задолжително тестирање на коронавирус во компаниите низ целата земја. ДГБ смета дека компаниите

Прочитај повеќе

Граѓаните на Македонија имаат еден од најниските стандарди во регионот

За една година живејачката поскапе за илјада денари. Ако во декември 2019 година биле потребни 32.732 денари за едно домаќинство

Прочитај повеќе

Компаниите со загуба да исплатат К-15 по остварување на нето добивка до јуни месец следната година

Според последните информации за платите на Државниот завод за статистика, износот на К-15 за 2020 година треба да се движи

Прочитај повеќе