Црвена Младина: Сојузот на средношколци е продолжена рака на СДСМ

Очигледно дека Сојузот на средношколци индиректно ја фаворизира положбата на владата со нивното барање да се прифати понудата на владата

Прочитај повеќе

Средношколците до Влада и СОНК: Договорете се побрзо, ние трпиме штета

Сојузот на средношколците јавно ги повика Владата и Синдикатот за образование, наука и култура, што побрзо да склучат договор со

Прочитај повеќе

Сојуз на средношколци: Дигитализацијата не смее да биде единствено решение

Дигитализацијата во образованието е чекор во добар правец, но не смее да биде единствено решение, порача Средношколскиот сојуз, кој денеска

Прочитај повеќе

Државен испитен центар: Обврските од заедничкото решение ќе бидат исполнети во целост

Реакција на Државниот испитен центар на тврдењата на Средношколскиот Сојуз дека во дел од средните училишта не се почитува постигнатиот

Прочитај повеќе

Сојузот на средношколци тврди дека во дел од средните училишта не се почитува постигнатиот договор за државна матура

Сојузот на средношколци испрати предупредување до премиерот Зоран Заев, министерката за образование и наука, Мила Царовска и директорката на Државниот

Прочитај повеќе

Средношколците со три услови за компромисно решение

Сојузот на средношколците ја прифати опцијата да полагаат два екстерни и два интерни испити од државната матура, односно третиот екстерен

Прочитај повеќе

Царовска на Сител: Заедно со средношколците ќе работиме на нова концепција за полагање матура

Со средношколците и Државниот испитен центар ќе се формира група којашто ќе работи на промена на концепцијата за полагањето на

Прочитај повеќе

Царовска на состанок со МЛАДИ-МОН: Унапредување студентскиот и ученичкиот стандард е наш врвен приоритет

Министерката за образование и наука Мила Царовска денес одржа онлајн состанок со работната група МЛАДИ-МОН на кој се дискутираше за

Прочитај повеќе