Лекарите специјалисти надвор од работното време ќе може да дежураат низ болниците во внатрешноста

Специјалистите вработени во која било државна или приватна болница ќе можат да дежураат во здравствените установи ширум државата. Со новите

Прочитај повеќе

Д-р Панев: Одливот на доктори нема да запре без зголемувањето на платите

Сеуште нема ништо од зголемувањето на платите на докторите од терцијалното здравство за ветените 100,000 денари, ниту пак за зголемување

Прочитај повеќе

ССКЦ до Владата: Зголемете ги платите во здравството како што ветивте и ќе го добиете нашиот глас

Самостојниот синдикат на клинички центар – ССКЦ ги потсетува Премиерот Заев и Министерот за здравство Филипче за ветувањето за зголемување

Прочитај повеќе

Ветувањето за плата од 100,000 ќе се реализира следната година

Лекарите специјалисти бараат покачување на платите. Бараат плата од 100 илјади денари, како што им било ветено од Министерството за

Прочитај повеќе