Вработени во спортски обложувалници: Издржуваме фамилии, плаќаме кредити и бараме само да работиме

Вработените во спортски обложувалници денес одржаа прес-конференција пред Владата на Македонија, на која ги изнесоа своите ставови во врска со

Прочитај повеќе

8,000 директни и 50,000 индиректни работни места се загрозени во индустријата на игри на среќа

Ако ставиме клуч на врата, државата ќе загуби повеќе од 250 милиони евра, предупредија денеска сопствениците на спортските обложувалници. Испровоцирани

Прочитај повеќе

АСОМ: Владата итно да ја продолжи уредбата за он-лајн спортско обложување – државата ризикува да изгуби стотици милиони денари во буџетот

Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија реагира до Владата дека утре, 22 декември, истекува рокот за преточување на уредбата со

Прочитај повеќе

Спортските обложувалници нема да нудат угостителски услуги по 18 часот

Асоцијацијата на спортски обложувалници соопшти дека откако Владата ги усвои препораките на Комисијата за заразни болести и ги донесе новите

Прочитај повеќе

АСОМ: И во услови на пандемија, индустријата може непречено да функционира ако се почитуваат протоколите

Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија (АСОМ) информира дека од 13 мај, кога со одлука на Владата, повторно се отворија

Прочитај повеќе