14.500 денари за месеците април и мај, директни средства за спортистите и спортските работници за да се зачуваат нивните работни места

„Директна помош од 14.500 денари за месеците април и мај, средства наменети директно за спортистите и спортските работници, со цел

Прочитај повеќе

Спасовски: Заедно со компаниите обезбедуваме 10 милиони евра дополнителни средства за спортот и спортистите

Во рамките на заложбата за подобрување на условите за поддршка на спортот, спортските федерации, клубови и спортисти преку мерката спортски

Прочитај повеќе

Влада: Издвојуваме средства за подобрување на младинскиот статус, отворени сме за иницијативи за вклучување на младите во социјалните иновации и бизнис модели

Во согласност со определбата за овозможување директно учество на граѓанските организации во креирањето јавни политики за континуиран демократски и економски

Прочитај повеќе