archiveСрбија

ЕкономијаСвет

Вучиќ: Работиме на зголемување на минималецот

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ денеска рекол дека Владата на Србија со синдикатите и работодавачите ќе преговара за зголемување на...
ПравдаСветСиндикат

Србија: Владата го поддржува лошото раководење на Републичкиот геодетски завод

Синдикатот на вработените во Републичкиот Геодетски завод „Независност“ се обрати денеска со отворено писмо до потпретседателката на Владата, Зорана Михајловиќ,...
ПравдаСветСиндикат

Србија: Синдикатите стапиле во штрајк, а потоа останале без право да преговараат

Синдикатите „Единствена организација на синдикати“ и „Независност“ кои во претходните месеци организираа штрајкови во Републичкиот Геодетски завод (РГЗ), во јуни...
ЕкономијаСветСиндикат

Србија: Синдикатите бараат зголемување на минималецот за 42 евра, за работодавачите тоа е нереално

Наскоро започнуваат преговорите на социјалните партнери за зголемување на минималната плата. Работодавачите сметаат дека е нереално минималецот да се зголеми...
1 8 9 10 11 12 14
Page 10 of 14