- Advertisement -

archiveсредни училишта

СветСиндикат

АНКЕТА во Хрватска: Дали учениците од средните училишта треба да бидат испратени на часови преку Интернет?

Претседателот на хрватскиот лекарски синдикат, Рената Шулиновиќ Шаиќ, во четвртокот изјави, зборувајќи за ситуацијата во Мечимурје, дека „средните училишта се...
МакедонијаПравда

Истражување: Образовниот систем не е подготвен за е-настава, потребен е унифициран модел и обука на наставниците

Образовниот систем потфрлил, средните училиште неподготвени за онлајн настава. Резултатите од истражувањето на ЛЕАД се поразителни.  Дигиталните алатки речиси да...