archiveсредношколци

МакедонијаНовостиПравда

Средношколците против одржување на државната матура,најавуваат протести

Средношколците се против враќањето на државаната матура што министерството за образование го најави за мај следната година.  Доколку одлуката опстане,...
МакедонијаПравда

Средношколците бараат да учат комбинирано, во спротивно постои можност да ја бојкотираат настава

Средношколците не се повлекуваат од своите барања, учебната 2020/21 година да ја следат комбинирано.  На вчерашниот состанок во Владата, Сојузот...