ССЕРИ: Работничките права и достоинство се сведени на канта сирење

Известување на Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија: Се известуваат сите вработени во РЕК Битола дека на

Прочитај повеќе

ССЕРИ со поддршка за штрајкот на СОНК

Ние како Самостоен Синдикат на работниците од Енергетика, Рударство и Индустрија – ССЕРИ  на Македонија недвосмислено и безрезервно ја даваме

Прочитај повеќе

ССЕРИ до вработените во ФОД Новаци: Ви стоиме на располагање за секаква правна помош

❗ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ВРАБОТЕНИТЕ ОД СП ФОД ДООЕЛ НОВАЦИ при СО НА АД АЛЕМ, ✔ Почитувани вработени и членови на синдикатот,

Прочитај повеќе

ССЕРИ до работниците од ФОД Новаци: Не ги потпишувате изјавите!

📌 Известување до работниците на СП ФОД ДООЕЛ НОВАЦИ, Синдикалната организација на АД ЕЛЕМ ПРИ ССЕРИ, ги охрабрува работниците на

Прочитај повеќе

Проект на ЕУ за учество на вработените во транснационална реорганизација на компаниите

Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ зеде учество во проектот– „Let us participate! Cross-border corporate

Прочитај повеќе

Синдикатот продолжува да добива пресуди во негова корист – Кој ќе ја плати оштетата?

Од Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија на Македонија – ССЕРИ, велат дека подлог период наназад укажуваат

Прочитај повеќе

ССЕРИ: Незаконски е обидот од страна на АД ЕСМ да испрати работници на принуден одмор, со оглед на тоа дека работниот процес не е прекинат

Пишува: Бобан Илијевски Преку испраќање на принуден одмор во траење од три месеци на работници чии работни места не се

Прочитај повеќе

(ФОТО) Со чии пари АД ЕСМ ќе ги исплати казните за непочитувањето на судските одлуки во корист на Синдикатот?

Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ инфромира дека добиле уште една пресуда во нивна корист

Прочитај повеќе

ССЕРИ: Тотално лудило и тотален хаос во АД ЕСМ

📌 Продолжува загриженоста на СО на АД ЕЛЕМ при ССЕРИ за компанијата и работниците! 👉 Тотално лудило и тотален хаос

Прочитај повеќе

Иднината на вработените во РЕК Битола и РЕК Осломеј- Кичево повеќе од неизвесна!

Фејсбук статус на Синдикалната организација на АД ЕЛЕМ при ССЕРИ:   Иднината на вработените во РЕК Битола и РЕК Осломеј-

Прочитај повеќе