Стоилковски: Срамно, Димовски од ССМ ја брани Владата и нападна синдикален штрајк

Срамно и недостоинствено за функцијата, Дарко Димовски политички поставениот претседател на Сојузот на синдикати, наместо поддршка на штрајкот на образованието,

Прочитај повеќе

Ампева: Не беше ни авантура кога работниците во Баргала добиваа откази поради тоа што ССМ не им најави ниеднаш штрајк

Фејсбук статус на Кристина Ампева: Не беше авантура ни во Баргала, кај што колегата СЕРИОЗЕН РЕПРЕЗЕНТАТИВЕН СИНДИКАЛЕЦ имаше 100 %

Прочитај повеќе

Ристески за Лидер: Грешката на сите Влади е во форсирањето на ССМ! Штрајковите се резултат на третманот врз останатите синдикати!

Покачувањето на минималната плата и препишувањето на истата како единствена заслуга на ССМ доведе до состојба на штрајкови и протести,

Прочитај повеќе

ССМ ќе бара во недела да работат пратениците кои најавија измени на Законот за трговија

Сојузот на синдикати на Македонија денеска соопшти дека ќе поднесе иницијатива до Собранието да се донесе законско решение со кое

Прочитај повеќе

СОНК: Каква деполитизација ќе направи Претседателот на Прогресивниот синдикат како член на Комисија за образование во една партија на власт?

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија – СОНК, преку средствата за јавно информирање беше информиран за

Прочитај повеќе

КСС бара минималецот да биде 18.000 денари по Нова Година

Конфедерацијата на Слободни синдикати ги поддржува и се приклучува кон барањата на ССМ за минималната плата да е 18.000 денари

Прочитај повеќе

Синдикатот поддржува протест за секое укинато работничко право, но нема да дозволи искористување на работниците за гол квази синдикален популизам

Самостојниот синдикат на Водовод отсекогаш се заложувал за унапредување и зачувување на работничките права и затоа ги поддржува сите протести

Прочитај повеќе

Неделков: ССМ лее крокодилски солзи за состојбите во образованието.

ССМ лее крокодилски солзи за состојбите во образованието. Сојузот на синдикати на Македонија иако во своите редови нема грански синдикат

Прочитај повеќе

Кочовски: Дали и колку измени на законите, поточно на Законот за работните односи, има поднесено ССМ?

Фејсбук статус на Бобан Кочовски, Движење за социјална правда “Обединети Работници”:  Дека договорот на определено работно време е користен за

Прочитај повеќе