ССНМ најостро го осудува повикувањето на службен разговор во полиција на колешката Соња Делевска и бара итно расветлување на случајот

Фејсбук статус на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници: Самостојниот синдикат на новинар ии медиумски работници остро го осудува

Прочитај повеќе

ССНМ: Само сплотени и солидаризирани во борбата можеме да се избориме за нашите работнички права

Фејсбук статус на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници: Само сплотени и солидаризирани во борбата, ние новинарите и медиумските

Прочитај повеќе

Еснафските новинарски и медиумски организации се против легализирање на медиумската корупција преку враќање на кампањите во медиумите

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и

Прочитај повеќе

ССНМ: 10% од жените се соочиле со сексуално вознемирување на работно место

Новинарките и медиумските работнички се побројни во фелата. Сепак на раководните функции и во 2022 година преовладуваат мажите. На последната

Прочитај повеќе

Беловски: Порталите се изолиран остров за кои не важат работничките права (АУДИО)

Најголем дел од новинарите кои работат во онлајн (интернет) медиуми имаат лоши работни услови. Ниските плати, неисплаќањето на додатоците согласно

Прочитај повеќе

ССНМ, ЗНМ и СЕММ се приклучуваат кон ставот на Европската Федерација на новинари во однос на руските медиуми

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Совет за етика во медиумите на Македонија/The Council of Media Ethics и Здружение

Прочитај повеќе

MAAA и ССНМ потпишаа меморандум за соработка

Претседателот на Синдикатот на новинари и медиумски работници, Павле Беловски и претседателката на Македонско-американската алумни асоцијација, Верица Јордановска потпишаа договор за

Прочитај повеќе

ССНМ, ЗНМ и СЕММ побарале подобри услови за работа на медиумските работници од Владата

На иницијатива на претставниците на секцијата на сниматели при ЗНМ и фоторепортерите, денеска се одржа средба со Генералниот секретар на

Прочитај повеќе

ССНМ: Медиумите во целост да ги исплаќаат додатоците за работа во недела

По истекот на законскиот рок за исплата на јануарската плата, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) доби пријави

Прочитај повеќе

Со заедничко дејствување до поголемо почитување на правата на новинарите и на медиумските работници

Во публикацијата со наслов „Со заедничко дејствување до поголемо почитување на правата на новинарите и на медиумските работници“ добиените резултати

Прочитај повеќе