Регионалците на СОНК бараат да им се зголемат платите, во спротивно нема да започне учебната година

По повод состанокот на на раководството на Самостојниот синдикат за образивание, наука и култура – СОНК и Министерот за образование

Прочитај повеќе

Колумна: Суровата експлоатација на текстилните работници

Автор: Бобан Илијевски   Текстот којшто беше објавен на Порталот Работник за приказната на текстилната работничка, што била изложувана на

Прочитај повеќе

ССМ на Првомајски марш бара нов закон за работни односи

Во годината во која се одвиваат активности за изготвување нов закон за работни односи Сојузот на синдикатите на Македонија очекува

Прочитај повеќе

Колумна: Приватниците се еден посебен вид на „моќници“ во државава…

Автор: Бобан Илијевски   На повидок е 1 мај – Меѓународниот ден на трудот, па по тој повод решив да

Прочитај повеќе

Претставниците на Владата изразиле волја за прифаќање на барањата на такси превозниците

Претставниците на Владата се согласиле со неколку од барањата на Синдикатот на такси превозници на град Скопје, рече потпретседателот на

Прочитај повеќе