„Работа во недела” пред Уставен, синдикатот против комората

Уставниот суд на денешната седница ќе одлучува по Рефератот кој е подготвен по претходно поднесената иницијатива од страна на Стопанската

Прочитај повеќе

Азески на средба со Маричиќ: Бизнисот бара департизација на институциите за олеснување на преговарачкиот процес со ЕУ

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески денеска имаше работна средба со заменик претседателот на

Прочитај повеќе

Азески на средба со амбасадорот на Австралија Данијел Емери

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Азески, денес оствари средба со амбасадорот на Австралија во Република Северна Македонија

Прочитај повеќе

Најплатениот сектор во државата се залага за воведување на ИТ образование во средните стручни училишта

Воведување на стручно ИКТ образование е заложбата на Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) кон која се стреми

Прочитај повеќе

Владата ќе излезе во пресрет на барањето на Комората целиот ланец на месната индустрија да биде покриен со субвенционирана електрична енергија

Стопанската комора се заблагодарува на поддршката и напорот на Владата за поддршка на бизнисите Владата на РСМ ќе излезе во

Прочитај повеќе

Собранието излезе во пресрет на бизнисот, денеска усвоена ревидираната ПЕМ конвенција за извоз на пазарите на ЦЕФТА

На денешната 73-та седница Собранието на РСМ ја усвои ревидираната ПЕМ конвенција за извоз на пазарите на ЦЕФТА, што беше

Прочитај повеќе

Продолжуваат заложбите на Стопанската комора за поддршка на сите компании кои се на слободниот пазар на електрична енергија

Комората ја поздравува одлуката на Владата на РСМ за поддршка на компаниите од прехранбениот сектор Кризниот штаб при Стопанската комора

Прочитај повеќе

КВАЛИФИКУВАН СТРУЧЕН КАДАР ВО БИЗИСОТ ЗА ОПШТ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

Стопанската комора во рамките на воспоставениот концепт на делување како Комора на иднината ставајќи се во целосна функција на компаниите

Прочитај повеќе

ТРИЛИНГ ВО ПАРЛАМЕНТОТ, ТРИЛИНГ ВО БЕРЛИН

Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Северна Македонија Важноста на Законот за градење, Панеуро медитеранската конвенција и Законот за

Прочитај повеќе

АЗЕСКИ ВО СОБРАНИЕТО – МИСИЈА ЗА ДЕБЛОКАДА НА ЕКОНОМСКИТЕ ЗАКОНИ

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија предводена од претседателот Бранко Азески оствари работна средба со претседателот на Собранието на

Прочитај повеќе