archiveСтопанска

ЕкономијаМакедонија

Владата придонесува за затворање на 800 туристички агенции ако не ги вклучи во мерката „Ваучер за домашен туризам“

Стопанската комора за туризам на Македонија (СКТМ) ја поздравува владината мерка „Ваучер за домашен туризам“, но искажува загриженост ако од...
ЕкономијаМакедонија

СКСЗМ апелира надлежните институции да преземат мерки и активности за подобрување на безбедносната состојба во земјава

Стопанската комора на северо-западна Македонија (СКСЗМ) преку пишано соопштение искажува, како што велат, длабока загриженост за безбедносната состојба во земјата,...
ЕкономијаМакедонија

Одговорни за носење заштита на лицето треба да бидат органите на редот, а не бизнисите, порачува Комората на северозападна Македонија

Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ) ја поздравува работата на Владата и на сите други институции ангажирани во борбата против...
ЕкономијаМакедонија

(Видео) Стопанската комора на Македонија предлага начин за олеснување на набавката на заштитни маски за компаниите

Експертите од областа на медицината посочуваат дека користењето на заштитни маски значително го намалува ризикот од пренесување на корона вирусот....
1 2 3 8
Page 1 of 8