Мизо: За два проценти е намален бројот на вработени во странските компании

Предизвиците наметнати од пандемијата, енергетската криза, одливот на стручен кадар се само дел од тешкотиите со кои се соочуваат странските

Прочитај повеќе

Совет на странски компании: И покрај намалениот обем на работа, странските компании ги задржаале сите вработени

Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство при Советот на странски инвеститори во рамките на Стопанската комора на Северна

Прочитај повеќе

Ниеден работник не бил отпуштен од компаниите со странски капитал

Продуктивноста на трудот во зоните расте побрзо од платите. Првиот човек на ТИРЗ Деспотовски уверува дека нема да се дозволи

Прочитај повеќе

Прифатена иницијативата на странските компании за намалување на царинските стапки на компонентите

Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство при Советот на странски инвеститори во рамките на Стопанската комора на Северна

Прочитај повеќе

Мизо: Забавено ќе се зголемува бројот на вработени во странските компании

Лош старт на новата година бележи автомобилската индустрија. Бројките за првото тримесечје покажуваат пад до 15% од планираното, или до

Прочитај повеќе

Кочовски: „Има странски компании во кои работниците се во улога на робови“

Фејсбук статус на Бобан Кочовски, Координатор на Трудовиот сектор на Левица:   Странски компании не инвестираат во Република Македонија затоа

Прочитај повеќе

Деспотовски: Преку кофинансирање до поголеми плати за вработените во странските компании

Поголеми приходи за вработените, преку нови инвестиции во постојните и отварање нови производствени капацитети е целта на активностите што ги

Прочитај повеќе

„Можни се принудни одмори за работниците заради намалениот обем на производство во странските компании“

Ограничувањата коишто се уште се во тек во Западна Европа ја искомплицираа работат на странските компании во Македонија и тоа

Прочитај повеќе

Ван Хул: Ги почитуваме и спроведуваме сите законски акти поврзани со работниците

Порталот Работник минатата недела објави неофицијални информации во врска со три странски компании, од кои една од нив е и

Прочитај повеќе

Продолжува растот на работни места во странските компании

Во технолошко индустриските зони продолжува трендот на зголемени активности и позитивни економски движења – покажува анализата на ТИРЗ за почетокот

Прочитај повеќе